Chat sampai Lebam


ShoutMix chat widget

Tuesday, 14 July 2009

Cara Buat Multiple Yahoo Messenger 10 Di Window 7 with screen shot

Siapa yang tak kenal dengan yahoo messanger ni kan. Sekarang, budak-budak sekolah pun dah pandai chatting, dah pandai buat conference sesama rakan, malah ada jugak yang nakal bermain dengan webcam hehehe. Tapi itu semua tak penting! Jika anda mempunyai lebih dari satu akaun yahoo, adakah anda sering login akaun satu dan logout kemudian untuk masuk akaun 2? Ini adalah satu proses yang membuang masa bukan? Dan akhirnya, awek di dalam tangan anda sudah pun melepas semasa anda meng'logout akaun anda yang kedua.

Trick ini membolehkan anda membuka lebih daripada satu yahoo messenger dalam satu-satu masa. Ini memudahkan kita membuka 3,4 malah lebih akaun serentak. Bukankah itu memudahkan kerja kita? Tak menarik? Jangan click read more hehehe.









ehem cik adek and cik abang sekalian,




1. Start > Run > taip "regedit" tanpa " ". Enter.





2. Backup dulu registry anda dengan pergi ke File > Export.


    Letak la nama apa sahaja dan save.






3. Lepas tu cari key ini: HKEY_CURRENT_USER\Software\Yahoo\pager\Test



4. Buatkan 1 DWORD dengan Right - Click. Bagi nama dia PLURAL.

right click untuk buatkan 1 DWORD


PLURAL


5. Setelah nama PLURAL diletakkan, Ubahkan DECIMAL kepada 1. Caranya, Right - Click di file yang bernama PLURAL itu dan pilih MODIFY.

= Right - Click on PLURAL file > MODIFY



6. Selepas membuka MODIFY tersebut, pilih DECIMAL dan tukarkan nilai 0 kepada 1.




7. Tutup registry editor.

8. Restart komputer terlebih dahulu. Lepas tu cuba la buka 2, 3 atau pun lebih yahoo messenger tersebut.






NOTE = Tested by myself. No error occur.