Chat sampai Lebam


ShoutMix chat widget

Saturday, 9 May 2009

Cara Cara Untuk Mengetahui Jantina Laptop or Komputer anda with screen shot






Jgn xtau…..laptop pun ada jantina…
so, nak tahu tak jantina laptop yg selalu dingadap tiap2 hari tu? jantan ke betina….hehehehehe
buat je step kt bwh ni…

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU”



2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
Save as =  love u.vbs



3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara “i love u.”
Cuba dengar btul2 suara “i love u” tu….suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya….
Tp actually kita boleh tukar yang CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU” tu kpd bhsa inggris yg lain.. contoh CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”FATHER MOTHER” Selamat mencuba..