Chat sampai Lebam


ShoutMix chat widget

Tuesday, 14 July 2009

Cara Buat Multiple Yahoo Messenger 10 Di Window 7 with screen shot

Siapa yang tak kenal dengan yahoo messanger ni kan. Sekarang, budak-budak sekolah pun dah pandai chatting, dah pandai buat conference sesama rakan, malah ada jugak yang nakal bermain dengan webcam hehehe. Tapi itu semua tak penting! Jika anda mempunyai lebih dari satu akaun yahoo, adakah anda sering login akaun satu dan logout kemudian untuk masuk akaun 2? Ini adalah satu proses yang membuang masa bukan? Dan akhirnya, awek di dalam tangan anda sudah pun melepas semasa anda meng'logout akaun anda yang kedua.

Trick ini membolehkan anda membuka lebih daripada satu yahoo messenger dalam satu-satu masa. Ini memudahkan kita membuka 3,4 malah lebih akaun serentak. Bukankah itu memudahkan kerja kita? Tak menarik? Jangan click read more hehehe.









ehem cik adek and cik abang sekalian,




1. Start > Run > taip "regedit" tanpa " ". Enter.





2. Backup dulu registry anda dengan pergi ke File > Export.


    Letak la nama apa sahaja dan save.






3. Lepas tu cari key ini: HKEY_CURRENT_USER\Software\Yahoo\pager\Test



4. Buatkan 1 DWORD dengan Right - Click. Bagi nama dia PLURAL.

right click untuk buatkan 1 DWORD


PLURAL


5. Setelah nama PLURAL diletakkan, Ubahkan DECIMAL kepada 1. Caranya, Right - Click di file yang bernama PLURAL itu dan pilih MODIFY.

= Right - Click on PLURAL file > MODIFY



6. Selepas membuka MODIFY tersebut, pilih DECIMAL dan tukarkan nilai 0 kepada 1.




7. Tutup registry editor.

8. Restart komputer terlebih dahulu. Lepas tu cuba la buka 2, 3 atau pun lebih yahoo messenger tersebut.






NOTE = Tested by myself. No error occur.





Sunday, 14 June 2009

Cara lock folder dengan password tanpa software di window 7






Assalamualaikum wbt..
Semakin hari semakin tak terupdate blog nih..huh..makin busy dah sekarang ni. Busy pew? Busybody...wakaka.. Lagipun, Tiap2 malam game jerk kerja. haha. ok2 aku xmahu cakap banyak. Nak sambung men game lak jap ag.. Korang ikut jer step yang aku bagi taw kat bawah ni..




1. Buat folder baru (suka hati nak letak nama apa pun)





2. Dalam folder tu korang buat (TXT) file






3. Download code ni.. http://www.mediafire.com/?zo54iz94dhr4a1h (size kecik jer jangan isau)

4. Lepas download tu korang copy suma code yang ada dalam tu dan paste kan kat dalam New Text Document

5. Dalam New Text Document Korang cari perkataan: password here (ubah perkataan ni kepada password yang korang mahu). Lau nak senang cari, guna shortcut CTRL + F pada keyboard korang.

cth:if NOT %pass%== juara1234 goto FAIL
//jadinya password here menjadi juara1234 .//

6. Kemudian Save as… dan namakan folder sebagai “locker.bat”. Pastikan korang ubah type daripada “text” kepada “All Files”.







7. Sekarang kembali ke folder dan korang da ada (Locker)..korang double klik pada (LOCKER) tu dan folder baru akan terhasil (private)






8. Copy apa2 yang korang mahu dan letakkan dalam folder “private” dan double klik locker skali lagi.. Akan keluar pertanyaan sama ada mahu lock atau tidak? Y/N?

9. Taip Y. folder private korang da hidden.

10. Kalau korang mahu UNLOCK folder lak, pergi kat Locker dan taip passward korang dan folder private akan muncul balik.




11. Masukkan password dan Enter.





note for all reader this entry,




  1. Locker ni bukan setakat hide folder saja, tapi hide semua files.. dan kalau bukak tanpa password, ia akan keluar control panel.(Kalau xkeluar control panel aku xtaw sebab aku buat control panel yang laptop aku punya..)
  2. Locker ni bukan setakat hide folder saja, tapi hide semua files.. dan kalau bukak tanpa password, ia akan keluar control panel.(Kalau xkeluar control panel aku xtaw sebab aku buat control panel yang laptop aku punya..)
  3. Kalau korang delete file locker tu, korang still lagi boleh buat locker yang baru dan buka folder korang dengan password yang sama.
  4. Secara notakaki nya(kesimpulannya) korang boleh simpan file locker dimana2 dan bila korang nak buka folder korang tu,hanya perlu letakkan balik file locker tu..
  5. Dah..Habis dah aku membebel.. Nak sambung perjuangan dalam mimpi lak..Dush2!!

Saturday, 9 May 2009

Cara Cara Untuk Mengetahui Jantina Laptop or Komputer anda with screen shot






Jgn xtau…..laptop pun ada jantina…
so, nak tahu tak jantina laptop yg selalu dingadap tiap2 hari tu? jantan ke betina….hehehehehe
buat je step kt bwh ni…

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU”



2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
Save as =  love u.vbs



3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara “i love u.”
Cuba dengar btul2 suara “i love u” tu….suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya….
Tp actually kita boleh tukar yang CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”I love YOU” tu kpd bhsa inggris yg lain.. contoh CreateObject(“SAPI.SpVoice”).Speak”FATHER MOTHER” Selamat mencuba..



Saturday, 21 March 2009

Peta Dunia