Chat sampai Lebam


ShoutMix chat widget

Monday, 21 May 2012

Money Can Bring Happiness

   





Money is any object or record that is generally accepted as payment for goods and services and repayment of debts in a given country or socio - economic context. Money also a symbol of wealth and power. So, possessing a large sum of money has become a unique pursuit of many people, especially young generation. And it is true that money can buy happiness because money can fulfill our needs, help the other and spend more time with our lovely family.



     First and foremost, money can fulfill our needs. Money, as we know, can allow us to buy something that we want. Without money, people will getting suffer because they cannot buy their daily needs such as foods, drinks, house and so on. Not only that, money can help to cure serious disease for example, cancer. With modern technology, ordinary people cannot afford the bills for their treatments. Therefore, money can buy our health and without getting healthy, we are not getting the happiness in our life.



     Second, with money, we can spend more time with our lovely family. Poor people often to work harder to earn high salary so that they can afford to bring their family to holiday trip. Even though they work harder and earn a high salary, at some point they already neglect their family. But, if we already got a large sum of money, we can easily bring our family on holiday trip. This can help to tighten the bound in family. Hence, Rome does not built in one day. It is true that we cannot get a large sum of money in one day like winning the lottery. Work harder is required. But, if we can manage our time between works and family, happiness is ours.








     Finally, money can help the others who are in needs. If we got a lot of money, we can donate the money to orphanage house, old-folk house and so on. By donating to them, we are contributing to the society. The donating money that we give can help them in their daily life. It is all up to you on how much you want to donate. Recently, the Palestine people are the most in need for help and donating. This is because, their country are attacked by Zionis Regime, which located at Israel. So, we have to help them by donating some cloth, food, waters and of course, MONEY. In conclusion, happiness is not for us but all of us in this world. Everybody deserve for happiness. Indeed, money can bring happiness to all people.



     In a nutshell, money can bring happiness to us if we know how to use it on a good ways. If we using the money on the bad ways, not only we are not getting happiness but we also getting bankrupt. So, dont rely too much on money because there are many ways on how to how to get happiness in our life. GOOGLE it... :D








Monday, 28 November 2011

why shoot mayat

               


 Duuuddddddddddddddd…kringggggggggggggggggggg!!! Bunyi tersebut berdenggung di telinga gua berulang kali. Oh semmm! Dah pagi rupanya.. selamat pagi semua. Teringat gua nak hantar adek gua pergi Bandar nak beli alat tulis.





                Selepas siap bersiram bersarapan berkemas dan seangkatan dengan ‘ber-ber’ tuh, gua pun kasi magic kat Ego gua nie. Tak kasi magic kompem tak hidup. Sumpa tak tipu. Ape lagi gua dan adek gua pown bertolak. ‘Ber ‘ lagi. Jalan punye jalan, pecut punye pecut, demmm! Hujan pulaks! Gua cepat2 drift pusingan U balik rumah. Baju branded gua da basah. Cancel lagi laa dating gua nak belanja awek kat kepci. Ok pe, selamat duit gua. Sampai rumah, adek gua terus layan game. Demmm, ingat nak nolat awek kat twitter tadi. Sory gua tak layan facebook tapi gua layan mukabuku. ==”



                Ok sambung tu main topic. Pasal nie laa gua nak cerite kat lu nie. Bile gua selongkar stor bawah rumah gua nie, gua jumpe satu kotak penuh dengan anai-anai dan geng2 dye. Bukan main banyak ahhh. Gua pun angkat kotak tu bawak pergi bawah pokok mangga. Musim mangga dah habis masuk musim rambutan. Pokok rambutan belakang rumah datuk gua da tue. Tumbuh pun sikit-sikit jew. Ape lagi, gua pun bakar kotak tuh.




                Bakar punye bakar, tibe-tibe datang sekor minah nie pakai black jacket macam dalam matrik. Datang punye datang, dye bawak sekor mayat dan terus campak kat unggun api kat tempat gua buat open burning tadi. Ohh! Itu mayat biawak rupanye. Ingat mayat manusia..ahaks!
                So, gua pun jemput dye naik rumah. Adab menghormati tetamu itu amalan mulia ok. Saje je gua nk bitaw. Tiba – tiba, ape lagi, gua pun terkejut beruk. Betul-betul terkejut. (biar betul, biar betul betul). Ruang tamu ade sekor lagi mayat. Duduk plaks tuh. Minah tuh suruh gua tembak kepala mayat tuh dua kali. Gua ingat lagi movie zombie nie. Kene tembak itu kepala mayat baru mayat tu tak hidup kembali. (sambil layan lagu ….. lu teke laa sendiri)



                Gua pown tembak kepale mayat tuh. First shot memang kene. Bile seken shot tu, tibe2 je pistol macam tersekat jew. Gua goncang2 itu punya pistol, tertembak kat kaki mayat tuh. Ehem, mayat tu hidup ok. HIDUP!!! Gua ape lagi. Blah cepat-cepat. Minah tu terus battle sama mayat tu. Battle punya battle, dye sendiri pown lari. Gua cuba buat hayunan kapak 360 degree, kapak tu mengenai perut mayat tu. Tak de senjata dah, gua baling bom tangan kat mayat tu, TAPI, laptop gua ade kat ruang tamu tuh. Demmm, hidup mesti diteruskan, gua pown baling itu bom tangan maaa. Kene memang kene, mayat tu masih tough lagi. Minah yang letih keletihan tu terduduk atas sofa, mayat tu ape lagi,rezeki terhidang di depan mata. Gua kagum dengan stail melahap mayat tuh. Dan terus blah. Jalan punye jalan, gua senyum =).. dengan alat control di tangan gua, butang merah gua picit, buuuuummmmmmm gelombang api beso punye di belakang gua. Rumah gua terbako habis!!!!
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..


Kliks!
Gua bukak mata, cahaya keorenan dan kekuningan menyinari dalam kegelapan bilik gua. Wah!!!!!!! Emas! Ohh, selamat pagi semua! 




Thursday, 2 June 2011

No Idea